Jani Roman

Blogista ja tekijästä

Tervetuloa Dialogiin!

Dialogiin on blogi dialogista ja organisaatioiden sekä yhteiskunnan kehittämisestä. Tämä blogi on syntynyt jatkoksi aiemmalle blogilleni, Corein Org. Sekin on edelleen mielestäni tutkimisen arvoinen, kirjoitukset ovat pidemmän linjan ajatuksia.

Dialogiin -blogi täytti 9.6.2010 1-v!

Tämän vuoden aikana blogia on luettu 3 258 kertaa!

Asiantuntijoiden ketju Dialogiin
Dialogiin-blogissa keskeiseksi on tullut ns. Dialogiketju, jossa asiantuntijat pohtivat dialogisuutta ja oman asiantuntemuksensa aiheita. Ketju etenee orgaanisesti, eli kukin kirjoittaja kutsuu mukaan seuraavan.

Sisällöllisten, erittäin kiinnostavien näkökulmien lisäksi, myös mielestäni on erittäin kiinnostavaa nähdä, millainen ketju tästä syntyy. Voit selailla kirjoituksia sivulta Dialogiketju. Kirjoituksessani ”Dialogiketju alkaa” kuvaan niitä ajatuksia, joita minulla tämän ketjun takana on.

Sitten jotakin minusta…

Blogin ylläpitäjästä
Olen Jani Roman, Dialogi-instituutin perustaja ja syvästi kiinnostunut dialogista, systeemisyydestä ja miten tukea eteenpäin vievää dialogia yhteisöissä, kuten yrityksissä, organisaatioissa, ryhmissä ja yhteiskunnassa.Viimeisen 15 vuoden aikana olen saanut perehtyä organisaatiokulttuurikysymyksiin useasta näkökulmasta, niin organisaation kuin yksilöpsykologian tasoilta.

Olen saanut olla mukana opettavaisissa hankkeissa, kuten suurissa fuusioissa (esim. OP-Pohjola, HOK-Elanto) ja kasvuyritysten kehitysprosesseissa, tavoitteena rakentaa strategian toteuttavaa kulttuuria.

Tämä kehityshankkeiden ketju yhdessä yksilötasoisen pohdinnan ja työskentelyn kanssa on vienyt viime aikoina ajatuksiani erityisesti organisaatioiden ”näkymättömään” puoleen. Kaiken perinteisen organisaation kehittämisen rinnalla tutkin erityisesti alitajuisten ihmissuhteiden merkitystä organisaation onnistumisen kannalta.Keskeisenä menetelmänä tässä käytän systeemistä konstellaatiota.

Työ, jota teen organisaatioissa, näin ainakin halua ajatella, on todellisuuden kohtaamista. Monista syistä organisaation sisäiset kohtaamiset ovat kuormittuneet erilaisilla jännitteillä, uskomuksilla ja väärinkäsityksillä. Kun rauhallisesti voimme tunnistaa näitä ja päästä todellisuuden kanssa tekemisiin, asiat kokemukseni mukaan yksinkertaistuvat. Päästään puhumaan siitä, mikä on oikeasti tärkeätä. Päästään rakentamaan yhdessä ratkaisuja, jotka ovat oikeasti kestäviä. Säästetään aikaa ja vaivaa. Lisätään luovuutta.

Mielestäni näillä eväillä päästään pitkälle.

Taustani on viidessä elementissä: organisaatiopsykologia, terapiatyö, insinööritieteet, organisaation kehittäminen (erit. laatujohtaminen) ja yrittäjyys. Nämä teemat ovat olleet mukana jo opiskeluajoista lähtien.

Väittelin vuonna 2005 työpsykologista aiheena dialogi organisaatiossa A Study of Organizational Dialogue: Facing the truth, gaining inspiration and creating understanding of the function of an organization.

Aikaisemmassa historiassani merkittävä vaihe olivat vuodet 1993-1998, jolloin toimin Imatran Voima Oy:ssa business excellence managerina, ja tutustutin talon laatu- ja prosessijohtamisen saloihin. Aloitin IVOssa Euroopan laatupalkintomallin mukaisen itsearvioinnin, josta tuli osa johtoryhmän strategiaprosessia. Viimeisenä työnäni ennen virkavapaalle siirtymistäni (väitöskirjatyön teko) oli strategiaprosessin omistajana toimiminen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: